9.2.2024 - Tímea s podporou blízkych a pevnou vôľou prekonáva aj tie najťažšie prekážky

Tímea je dynamická a cieľavedomá mladá právnička. Jej životnú cestu ovplyvnila diagnóza detskej mozgovej obrny. V tom čase jej lekárske prognózy nedávali žiadnu nádej, že bude chodiť.  Napriek  tomu Tímea urobila svoje prvé kroky už na základnej škole, čím dokázala, že odhodlanie a sila vôle môžu zvládnuť  aj tie najťažšie výzvy. Po úspešnom absolvovaní gymnázia pokračovala vo svojej akademickej ceste na právnickej fakulte. Počas štúdií  nikdy nemala problém so začlenením do kolektívu. Tímea hovorí o svojich skúsenostiach s otvorenosťou a humorom:  „Bariéry boli a sú, zažila som aj mnohé vtipné situácie. Som si vedomá, že budem vždy potrebovať pomoc, no som nesmierne vďačná, že mám po svojom boku úžasných rodičov a aj v práci tvoríme skvelý tím, kde si navzájom pomáhame.“

Tímea je vernou klientkou Liberty od jej otvorenia. Spomína, ako sa možnosti rehabilitácie odvtedy výrazne rozšírili a zlepšili.  „Ďakujem mojim rodičom za všetku podporu a lásku, ktorú mi poskytujú. Rehabilitácie sú pre mňa kľúčové, vďaka nim sledujem pozitívne zmeny a pokroky,“ dodáva Tímea so svojím charakteristickým úsmevom.

V rámci 2,5 hodinového týždenného rehabilitačného programu v Centre Liberta, ktorý sme Tímei darovali, sa fyzioterapeut Mišo sústredil na jej potreby  - od  mobilizácie chrbtice, cez zlepšovanie rozsahu pohybov, zameranie sa na prenos váhy na dolné končatiny, až po zmeny polohy z ľahu na bruchu na stoj na kolenách a naopak. Nezabudol ani na odstraňovaní zlozvykov a správne držanie tela.

Do budúcna má Tímea jasné ciele. Chce byť  úspešná vo svojej práci a zároveň si vytvoriť vlastné zázemie s bývaním, kde by mohla žiť podľa svojich predstáv.  Plánuje aj naďalej cestovať a objavovať nové krajiny, alebo sa vrátiť do miest, ktoré si obľúbila, ako sú Krakov či Chorvátsko. Tímea miluje ruže a zaujímajú ju knihy z rôznych žánrov. Príbeh Tímei je oslavou odvahy, vytrvalosti a nezlomného ducha. Je inšpiráciou pre každého, kto sa s ňou v Centre Liberta stretne. Jej cesta za svojím snom nás učí, že s odhodlaním a podporou blízkych je možné prekonávať aj tie najväčšie prekážky.

9.2.2024 - Tímea s podporou blízkych a pevnou vôľou prekonáva aj tie najťažšie prekážky

Zoznam noviniek