31.1.2024 - Peter sa teší v Centre Liberta aj z malých pokrokov

PETER SA TEŠÍ V CENTRE LIBERTA AJ Z MALÝCH ZÁZRAKOV

Prinášame vám inšpiratívny príbeh Petra, ktorý prišiel na svet predčasne, a odvtedy čelí výzvam spojeným s detskou mozgovou obrnou. Napriek tomu, že do svojich 26 rokov podstúpil sedem operácií, vrátane zásadnej výmeny bedrového kĺbu, s odhodlaním dokončil obchodnú akadémiu a úspešne zmaturoval.

Peter už šiesty rok pravidelne využíva rehabilitačné služby Centra Liberta, kde niekoľkokrát do roka absolvuje dvojtýždenné rehabilitačné pobyty. Keďže pochádza z okresu Trebišov, využíva aj možnosť ubytovania, ktoré naše centrum ponúka.  Fyzioterapeut Maroš, s ktorým Peter najviac spolupracuje, vyzdvihuje jeho prístup: „Spolupráca s Petrom je výborná. V rámci intenzívnych rehabilitácií sa teraz zameriavame na aktiváciu hlbokého stabilizačného systému, posilňovanie svalov dolných končatín,  uvoľňovanie preťažených svalov chrbtice, zlepšenie chôdze a samostatnosti.“

Peter čelí výzve stať sa nezávislým, nájsť si svoje miesto a prácu, ktorá by zodpovedala jeho vzdelaniu a zabezpečiť si vlastné bývanie. „Predstavoval som si aj ja iný život, ale životné skúsenosti ma naučili, že je dôležité nevzdať sa a vždy nájsť dôvod ísť ďalej,“ hovorí o svojom živote Peter. Svojím príbehom chce  inšpirovať nielen svojich rovesníkov, ale aj mladších a starších pacientov s podobným osudom. „Dôležité je zachovať si odvahu, nevzdávať sa a nájsť radosť v každom malom pokroku,“ uzatvára Peter.

Peter je obdivuhodný mladý muž s vášňou pre rockovú hudbu, medzi jeho obľúbené kapely patria Linkin Park, Metallica a Guns N´roses. Jeho filmových favoritom je „Rýchlo a zbesilo“ a v obľube má aj herca Morgana Freemana.  Zaujíma ho futbal, tenis, hokej a basketbal, pričom jeho športovým idolom je Cristiano Ronaldo. Okrem toho si rád prečíta historické knihy a vo voľnom čase sa venuje cvičeniu, bicyklovaniu a hre boccia.

V Centre Liberta sme šťastní z pokrokov, ktoré Peter dosiahol a tešíme sa na ďalšie stretnutia s ním v našom rehabilitačnom zariadení.

Na liečebný rehabilitačný pobyt v CENTRE LIBERTA sa môžete objednať:

☎telefonicky: 0911 940 959

e-mailom: info@centrumliberta

Ponuku ubytovania nájdete na našej stránke: http://www.centrumliberta.sk/ubytovanie

#centrumliberta #intenzivnarehabilitacia #libertakosice #rehabilitacnecentrum

31.1.2024 - Peter sa teší v Centre Liberta aj z malých pokrokov

Zoznam noviniek